Top

wet kopen op afstand

Wet Kopen op Afstand

In het consumenten recht heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode'. Moviestreamer hanteert een afkoelingsperiode van 14 kalenderdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag de consument de koop ontbinden door een beroep te doen op het retourrecht. Nadat de koop ontbonden is heeft de consument 14 dagen de tijd het product op eigen kosten te retourneren.

Tarieven pakketzending (PostNL):
0 – 10 kg: € 6,75
10 – 30 kg: € 12,90

Omdat verzending altijd voor rekening en risico van de verzender geschiedt, dient het pakket deugdelijk verpakt te zijn. Wanneer de teruggezonden goederen compleet, indien mogelijk in originele verpakking en onbeschadigd zijn, dan storten wij het door u betaalde aankoopbedrag, inclusief bezorgkosten, binnen 14 dagen terug op uw rekening.
Zie hierboven een indicatie van de tarieven voor pakketverzending.

 

Gevolgen van het toepassen van het retourrecht

Bij een juiste toepassing van het retourrecht zijn beide partijen gehouden de wederzijds verrichte prestaties terug te draaien. Kan de koper het ontvangen product niet, slechts gedeeltelijk of in verslechterde toestand terug leveren, dan zal hij de waardevermindering moeten compenseren. Dit geldt echter niet wanneer de waardevermindering uitsluitend terug te voeren is op het controleren van het ontvangen product, zoals dat bijvoorbeeld ook in een winkel mogelijk zou zijn geweest. De koper kan het risico van waardevermindering beperken indien hij de zaken niet in gebruik neemt en handelingen nalaat die de waarde van het product beïnvloeden. Assemblagekosten worden in het kader van de wet koop op afstand niet vergoed mede doordat deze dienst direct ingaat ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst en daardoor niet onder het retourrecht vallen.

 

Uitzonderingen:

Voor sommige producten geldt er geen herroepingsrecht voor u als consument en vallen onder de volgende uitzonderingen:
  • Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur (softwarepakketten), waarvan de verzegeling/ verpakking na levering is verbroken.
  • Ingewisselde vouchers en tegoedbonnen.
Verzending

Voor een vlotte afwikkeling is het raadzaam onderstaande stappen te volgen.

 

Stap 1

Neem contact op met de afdeling klantenservice. Dit kan zowel telefonisch: 0900-0360
als per e-mail: helpdesk@moviestreamer.nl

Stap 2

Print het aan u verzonden retourlabel.

Stap 3

Verpak de goederen inclusief alle accessoires, in een stevige verzendverpakking.
Plak het retourlabel en verstuur het conform voorschriften.

Houdt u er rekening mee dat computerhardware bijzonder gevoelige apparatuur is.
Een veilige en stootvaste verpakking kan schade en daarmee het vervallen van de garantie voorkomen.

Stap 4

U Kunt het pakket op de onderstaande manieren retourneren.

Een brievenbuspakje Als het pakket door een brievenbus past, dan kunt u het verzenden via brievenbus pakje. U verzendt dan net als pakketpost met Track & Trace code en u kunt de bestelling volgen.

PostNL afgiftepunt. U ontvangt daar een verzendbevestiging met Track & Trace code waarmee u de zending kunt volgen. Bewaar deze bevestiging zorgvuldig.

PostNL-pakketbezorger. Heeft u het pakket voorzien van een retourlabel dan kunt u het pakket meegeven aan de PostNL-pakketbezorger wanneer deze voor een andere aflevering bij u aan de deur komt.

Houdt u er wel rekening mee dat verzending op eigen risico is.

Indien u gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht kunt u ook gebruik maken van ons herroepingsformulier welke u toevoegt bij uw pakket.

Voor meer informatie zie ook onze algemene voorwaarden