Top

Verzending en levertijd

Verzending

Track & Trace

Volg uw pakket of aangetekende brief op elk moment in MijnPakket

Track & Trace is een handige manier om uw zending met barcode online te volgen. Het enige wat u nodig hebt is een barcodenummer en postcode. Ook als verzender volgt u uw zending eenvoudig in MijnPakket.


Hoe werkt het?

Zodra u een barcode hebt, kunt u de zending volgen via MijnPakket. Als de dag bekend is waarop wij de zending aanbieden dan ziet u deze dag. Waar mogelijk geven wij ook een tijdsvenster waarin wij de zending aanbieden. Het tijdsvenster is de periode tussen twee tijdstippen.

Pakket of aangetekende brief volgen met Track & Trace

Uw zending volgt u eenvoudig in MijnPakket. In vier stappen weet u waar uw poststuk is:

  1. Zorg dat u het barcodenummer van uw zending bij de hand hebt. U vindt die code op het verzendbewijs of bijvoorbeeld in de e-mail van de online winkel waar u een aankoop hebt gedaan.
  2. Typ dit nummer in het vakje 'Barcode'. Het barcodenummer begint meestal met '3S' of '2S' en bevat verder een combinatie van cijfers en letters. Typ het nummer in zonder spaties.
  3. Vul de postcode van de ontvanger in.
  4. Als u de vakjes hebt ingevuld, klikt u op 'Zoek'. De informatie verschijnt op uw scherm.

Naar Track & Trace in MijnPakket

Uw internationale zending volgen

Wilt u een internationale zending volgen? Zet dan een vinkje in het vak ’Zending wordt bezorgd op een adres buiten Nederland‘. Vervolgens kiest u het land van bestemming en klikt u op ’Zoek‘. De informatie verschijnt op uw scherm. 

Hebt u geen resultaat gevonden voor uw zending naar het buitenland? In veel gevallen is uw zending gewoon aangekomen. We zijn voor de Track & Trace-gegevens afhankelijk van de gegevensuitwisseling met onze internationale partners. Zij zijn niet altijd in staat om de bijbehorende Track & Trace-gegevens (tijdig) aan ons door te geven.

De tweede bezorgpoging waar en wanneer het u uitkomt

Bent u niet thuis als wij uw pakket bezorgen? Dan bieden wij het standaard aan bij uw buren. Lukt dit ook niet? Dan laat onze bezorger een bericht voor u achter. Hierop vindt u een ‘niet-thuis-code’. Met deze code kunt u dezelfde dag tot 22.00 uur op MijnPakket aangeven wanneer onze chauffeur een tweede keer kan langskomen. Op een dag, tijd en locatie die voor u het beste uitkomt. U heeft de keuze uit één van de volgende opties:

  • Bezorging op een andere dag (tot 6 dagen vooruit te plannen).
  • Op dinsdag- of donderdagavond bij u thuis* tussen 18.00 en 21.30 uur (1,95 euro).
  • Bij één van de 2.600 PostNL locaties door heel Nederland. U haalt uw zending vanaf 16.00 uur de volgende dag op.
  • Bij één van de 400 geselecteerde PostNL locaties waar u het pakket vanaf 8.30 uur de volgende dag ophaalt (1,95 euro).
  • Op een ander adres* binnen Nederland, bijvoorbeeld bij familie, vrienden of uw werk. Ook hierbij geldt dat dit tot 6 dagen vooruit te plannen is (1,95 euro).

Niet thuis bij een tweede bezorgpoging?

Lukt het niet om uw pakket af te leveren bij de tweede bezorgpoging en hebt u niets ingevuld in MijnPakket? Dan kunt u de zending ophalen bij het Postkantoor bij u in de buurt. U hebt hiervoor drie weken de tijd. Onze medewerkers vragen u bij het afhalen om een geldig legitimatiebewijs.

Bezorgdagen en tijden

Standaard bieden wij uw bezorging als volgt aan:

1e pakketbezorging 2e pakketbezorging
Maandag* Dinsdag
Dinsdag Woensdag
Woensdag Donderdag
Donderdag Vrijdag
Vrijdag Zaterdag
Zaterdag Maandag

Eerste bezorging standaard op dinsdag. 

Wij bezorgen van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 21.30 uur. Op zaterdag bezorgen wij tot 18.00 uur.

Wij versturen uw pakket met Post NL in een deugdelijke verpakking zodat uw artikel zonder beschadigingen aankomt.

Levertijd

Wij proberen uw bestelling binnen 24 uur via PostNL te leveren indien voor 14:00 uur besteld. U ontvangt van ons een e-mail met een Track&Trace code waarmee u kunt zien wanneer de aflevering gaat plaatsvinden. Wij kunnen onze levertijd niet altijd garanderen. Maximale levering indien voorradig binnen 3 werkdagen. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend aangezien wij afhankelijk zijn van derden. Bvd dank voor uw begrip.